School Login Host Family Login Student Login
Hakkımızda Yaz Okulları Promosyonlar Downloads Foto Galeri Fiyat Listesi Referanslar İletişim
Bookmark and Share
Malta Amerika Avusturya Avusturalya İngiltere İtalya Kanada Almanya Fransa
         
   Eğitim Programları
   Üniversiteler ve Bölümleri
   Avusturya Vizesi
   Avusturya Yaşam Rehberi
   Foto Galerileri
 Buradasınız | Anasayfa | Avusturya | Avusturya'da Ulaşım
   Avusturya > Avusturya'da Ulaşım
    Avusturya'da Ulaşım

Avusturya, ulaşım olarak dünyanin belki de en rahat ülkelerinden birisidir. Ülkenin her tarafında istediğiniz her şehre demiryolu ile ulaşmanız mümkündür. Sadece Avusturya içerisinde her şehre mi??? Tabii ki değil… Almanya’dan Fransa’ya, Hollanda’dan Danimarka’ya, Norveç’ten İsviçre’ye, İspanya’dan İtalya’ya, Bulgaristan’dan Yunanistan’a kadar ve daha şu an burada sayamadığımız neredeyse  Avrupadaki tüm şehirlere demiryolu ile ulaşım imkanı bulunmaktadır. Avusturya  merkez Avrupa’da bulunduğundan dolayı demiryollarında seyir süresi sıklığı oldukça yoğundur. Viyana’dan direkt olarak Roma, Paris, Madrid, Belgrad, Sofia, Berlin, Hamburg, Münih, Stutgart, Zürih, Bratislava,  Prag vs... gibi Avrupanın en gözde, en çok turist alan ve en meşhur şehirlerine demir yolu ile ulaşım mümkündür.

Tabiki isteyene karayolu ile ulaşım Avrupa’nin en iyi karayolları üzerinde sizin keyfinize kalmak üzere sizin isteğinize bırakılmıştır, zira Avusturya; Almanya’nın da etkisiyle Avrupa üzerinde en iyi karayoluna sahip olan Almanya’dan sonra 2.ülke konumunda sayılmaktadır.

Demiryolu ve karayolu açısından bu kadar övgü ile bahsedilen bu ülke havayolları açısından da geri kalmış sayılmaz. Viyana Schwechat Hava alanı Avrupa’nın en çok yolcu indirip bindirildiği bir havaalanı olup, Viyana merkeze yakın ve ulaşımı rahat olan bir mevkide bulunmaktadır.

Ehliyet

Avusturya’da sürücü olarak trafiğe çıkmak için uluslararası sürücü belgesine ihtiyaç vardır. Türkiye’de TURSAB tarafından tanzim edilen söz konusu belgeler ile (yani Türk ehliyetine sahip iseniz) Avusturya’da 6 aya kadar özel araç kullanabilirsiniz. Uzun süre Avusturya`da kalacaklar Türkiye`de aldıkları ehliyeti Avusturya ehliyetine çevirtmek zorundadır. Bunun için trafik bakanlığı (Verkehrsamt) tarafından pratiğe dayalı bir direksiyon sınavı yapılır. (Bu direksiyon sınavı için yapılacak başvuru şartları ve sınav şekli ve yapılması gerekenler hakkında bilgi isteyen öğrencilerimiz kurumumuz EDUCATION CAMP tarafından bilgilendirilecektir)

Yaz mevsiminde Avusturya’da ki tüm yollarda sürüş şartları çok iyidir. Avusturya’daki yolların büyük bir bölümünü dağ yolları oluşturur. Genellikle ormanların da içinden geçen bu yollar son derece güvenlikli şekilde yapılmıştır.

Avusturya`da araç satın almak isteyenler Türkiye şartlarına göre çok daha cazip koşullarda; özel araba satın almak isteyenler araba pazarlarından veya özel satıcılardan ikinci el arabaları daha cazip rakamlarla edinebilirler.

 EDUCATION CAMP , öğrencilerine Türk ehliyetini Avusturya ehliyetine çevirtme sürecindeki resmi prosedürlerde yardımcı olmaktadır.

İletişim Detayları
Avusturya Üniversiteleri
Viyana Üniversitesi
Viyana Tıp Üniversitesi 
Viyana Ziraat Üniversitesi
Viyana Ekonomi Üniversitesi
Viyana Teknik Üniversitesi
Salzburg Üniversitesi
Graz Üniversitesi
Graz Teknik Üniversitesi
Avusturya Yaşam Rehberi
Viyana’da Eğitim
Acil Telefon Numaraları
Ekonomisi   
Genel Bilgiler
Sağlık sigortası
Çalışma Koşulları
Konaklama
Yurtlar
Yaşam Masrafları
İklimi  
Ulaşım
Para Birimi

© 2009 education camp Hakkımızda | Kayıt Formu | Bilgi İstek Formu | İletişim