School Login Host Family Login Student Login
Hakkımızda Yaz Okulları Promosyonlar Downloads Foto Galeri Fiyat Listesi Referanslar İletişim
Bookmark and Share
Malta Amerika Avusturya Avusturalya İngiltere İtalya Kanada Almanya Fransa
         
   Eğitim Programları
   Üniversiteler ve Bölümleri
   Avusturya Vizesi
   Avusturya Yaşam Rehberi
   Foto Galerileri
 Buradasınız | Anasayfa | Avusturya | Bilgisayar Kullanımı
   Avusturya > Bilgisayar Kullanımı
    Bilgisayar Kullanımı

Bilgisayar Kullanımı

Avusturya’ya geldiğiniz ilk günden itibaren bilgisayar ihtiyacı hissedeceksiniz. Özellikle aileniz ve arkadaşlarınız ile iletişim kurmak için SKYPE, MSN gibi çoklu ortam video programlarını kullanmak hem ücretsiz hem de rahat kaynaklar oldukları için insanların bilgisayara olan ihtiyacını tekrar hatırlatıyorlar bize.

Avusturya’da en büyük şanslardan birtanesi üniversite ve kütüphanelerde internet sağlayıcısı ücretsiz olarak sunulmasıdır. Üniversite ögrencisi olan herkes bu avantajdan faydalanabilir, bunun yanısıra kafeterya ve hatta Publar da bulunduğunuz sürece oradaki wireless internet hizmetinden de faydalanabilirsiniz. Günümüzde bilgisayarların cep telefonu kadar kişisel araç olarak kullanıldığı hatırlanacak olursa bir dizüstü bilgisayar Avusturya’da ögrencinin herşeyi şeklinde yorumlanabilir.

Avusturya’daki internet hızı konusunda da gayet iyi verim alınmaktadır. İnternet sağlayıcıları olarak bağlanabileceğiniz en düşük bağlantı hızı download için 4megabit olmakla beraber fiyat açısından da Türkiye ile kıyaslanamayacak kadar uygun düşmektedir.

Bilgisayar Satın Almak

Bilgisayar satın almak isterseniz, dünyanin en büyük teknoloji marketlerinden birisi olan Media Martk ve Saturn ve yerel olarak de Niedermayer vb. seçenekleri ile satın almak istediğiniz teknolojik ürün konusunda Avusturya çok büyük imkanlar sunmaktadır. Üstelik Mediamarkt, Saturn gibi büyük firmalar Alman firması olduklarından ve Avusturyalılar da Almanlar’ın küçük kardeşi olduklarından dolayı bu tip teknolojik ürünleri Almanya’dan sonra en uygun fiyata satın alabileceğiniz ülkeye gelmiş bulunmaktasınız demektir. Bunun yanısıra www.amozon.de ve www.e-bay.de internet web sayfaları da online alişveriş için güvenilir ve geniş ürün imkanı ile alışverişte kolaylık sağlamaktadır.

Bunun yanısıra üniversite öğrencileri için özellikle de TU Wien (Technische Universität Wien) öğrencileri için üniversitede çok sık aralıklarla kampanyalar bulunmaktadır, bu gibi durumlarda öğrenciler eğer istedikleri özelliklere uyan ürünler varsa (dizüstü bilgisayarlar dahil olmak üzere) çok uygun fiyatlara satın alabilmektedirler.

TU Wien öğrencilerinin en büyük avantajlarından birisi de bilgisayar yazılım programlarının çoğunu korsanda bile bulamayacakları çok uygun fiyatlara hem de orijinal olarak TU nun girişindeki kendi mağazasından satın alabiliyor olmasıdır. (Örn: Windows 7  Professional 32 veya 64 bit işleti sistemi DVD si  bir TU Wien öğrencisi için sadece 10€)

Video-DVD kiralama

Elinizdeki kişisel bilgisayarınızda DVD-film seyretmek sizin için kolaydır ve diyelim akşam arkadaşlarınızlasınız veya tek başınıza ama sıkıldınız, Viyana’nın güzel sokaklarında yürümek istemeyecek durumdasınız ve canınız evde miskinlik yapmak istiyor. TV izlemek değil de güzel bir film olsa da izlesek derdindesiniz. Filmi şimdi internetten kim indirecek, en iyisi bir DVD kiralamak diyiyorsanız çok güzel seçenekler bulabileceğiniz bir şehre hoşgeldiniz. Çünkü burada DVD kiralayan yerler küçük dükkanlar değil, büyük mağaza konseptindeler. İçeri girersiniz, isterseniz sıcak veya soğuk birşey içmek için makineden bi içecek alabilirsiniz, cikolata veya cips satın alabilirsiniz ve devam edersiniz. Bölüm bölüm dizilmiş DVD ler dağ gibi karşınızda durur. Aksiyon bölümü için ayrı, Bilim-kurgu için ayrı, Korku için ayrı, Komedi için ayrı,  Fantastik için ayrı, Romantik için ayrı, Gerilim için ayrı bölümleri olan tek bir raf degil, raflarla çevrili küçük bir alanda bulursunuz kendinizi. İster Türkçe dublajlı, ister Almanca dublajlı, ister Orijinal dilinde filmleri bulabilirsiniz. Seçeneklerin sayısı ve alternatifler çok hoşunuza gidecek.

Bunu yanısıra Avusturya’da film kiralayabilmek için ikametgah kağıdınız ve öğrenci belgeniz ile o Video-DVD kiralayan büroya üye olmanız gerekmektedir. Bu şekilde hem filmler daha ucuz fiyata kiralanmakta olup, DVD lerin zamanında teslimi için bu DVD kiralayan mağazalara çok büyük kolaylık sağlamaktadır. Bu sistem ve müşteriye de birden çok (limitsiz) Video-DVD kiralama imkanı sunmaktadır. DVD nin günlük kiralama fiyatları çok uygundur. (Örnegin: 5 seneden eski filmlerin günlük kiralama bedeli 50cent, 5 seneden az filmleri kiralamanın bedeli €1.20 , DVD ye yeni inmiş filmleri kiralamanın bedeli €2.00, Blueray ve Uncut Extention Versiyon filmlerin ise günlük kiralama bedeli €2.20)Ancak bir filmi kiraladığınız zaman verdiğiniz ücret sadece 24 saat geçerlidir. Eğer filmi aldığınız andan itibaren 24 saat içerisinde filmi teslim etmezseniz ikinci günün kiralama bedeli olan aynı tarifeden fiyatı tekrar ödemek zorunda kalırsınız.

İletişim Detayları
Avusturya Üniversiteleri
Viyana Üniversitesi
Viyana Tıp Üniversitesi 
Viyana Ziraat Üniversitesi
Viyana Ekonomi Üniversitesi
Viyana Teknik Üniversitesi
Salzburg Üniversitesi
Graz Üniversitesi
Graz Teknik Üniversitesi
Avusturya Yaşam Rehberi
Viyana’da Eğitim
Acil Telefon Numaraları
Ekonomisi   
Genel Bilgiler
Sağlık sigortası
Çalışma Koşulları
Konaklama
Yurtlar
Yaşam Masrafları
İklimi  
Ulaşım
Para Birimi

© 2009 education camp Hakkımızda | Kayıt Formu | Bilgi İstek Formu | İletişim