School Login Host Family Login Student Login
Hakkımızda Yaz Okulları Promosyonlar Downloads Foto Galeri Fiyat Listesi Referanslar İletişim
Bookmark and Share
Malta Amerika Avusturya Avusturalya İngiltere İtalya Kanada Almanya Fransa
         
   Eğitim Programları
   Üniversiteler ve Bölümleri
   Avusturya Vizesi
   Avusturya Yaşam Rehberi
   Foto Galerileri
 Buradasınız | Anasayfa | Avusturya | Dil Okulları
   Avusturya > Dil Okulları
    Dil Okulları

DİL OKULLARI

Avusturya’da bir üniversitede okumak için Almanca bilgisi zorunludur. Bir çok üniversite bu Almanca bilginizi  EPD ve ÖSD gibi sınavlarla sınamak ister. Avusturya’da TU ve Haupt Uni. ye başlamak için Mittelstufe Almanca bilgisi istenmektedir (B2/2 seviyesi). Bunun yanında WU da öğrenci olabilmek için bu dereceden sonra WU nun uyguladığı ayrı bir sınavı geçmek gerekecektir. Eğer Türkiye’de iyi bir Almanca eğitimi almışsanız bunu buraya geldiginiz takdirde sınav ile kanıtlamanız gerekmektedir.

Avusturya’da diplom, master veya doktora eğitimi almak için iyi bir Almanca ya sahip olmanızı tavsiye ederiz. Bu nedenle Avusturya’da dil eğitimi alacağınız kursları iyi seçmeniz gerekmektedir. Çünkü bazı dil kurslarından başarı belgesi ile mezun olunsa bile Üniversiteler bu kursların sonuçlarını direkt kabul etmeyebilirler ve kendileri tekrar sınava tabi tutmak isteyebilirler. Bunun yanında ise WVU ve WIHOK gibi kurslardan yeterli derece için başarı belgesi alabilen öğrenciler direkt olarak eğitimlerine başlayabilirler. Bununla beraber, bir yabancı dil sadece dil kursunda öğrenilmez. Bu yüzden dil becerinizi en iyi geliştireceğiniz yer ise doğal olarak eğitim alacağınız kurum yani üniversitedir. Bu yüzden Avusturya’da lisans veya yüksek lisans eğitimi almak, Almanca dil yetinizi geliştirmek için harika bir yoldur.

Almanca’nizı geliştirmenizin diğer yolları

Bir dil ögrenmenin en iyi yolu her zaman için diyalog kurmaktır bu nedenle de Almancanızı geliştirmenizin en iyi yolu yabancı arkadaşlarınızla kuracağınız diyaloglar olacaktır. Bunun için kulüplere, derneklere katılmanız ve ilgi alanınız içerisindeki bir sosyal aktivitede bulunmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Bir dili en iyi o dilin konuşulduğu, o dilin kültürünün yaşandığı ülkede öğrenirsiniz. Almanca öğrenmek için de bu nedenle en iyi ülke hiç şüphesiz ki Almanya’dan  sonra Avusturya’dır. Avusturya’da yaşamınız sırasında Almanca’nızı geliştirmek için (U-Bahn girişlerinde ücretsiz Heute ve Österreich) gazete okumanızı, dergi okumanızı, gezmenizi ve gezerken aradığınız yeri bulamadıgınız zaman bir Avusturyalıya sormanızı , film ve tv izlemenizi tavsiye ederiz. Bunun yanında müzik dinlemek, almanca şarkıları indirip dinlemek ile birlikte alman ya da avusturya radyolarını dinlemek de dil becerinizi geliştirmek açısından yardımcı etkenlerdir. (bazı online radyo siteleri: http://radio.orf.at/ , http://www.arabella.at/radio , http://www.dw-world.de/dw/0,,4703,00.html , http://www.khristophoros.net/radio.html , http://www.listenlive.eu/germany.html )

İletişim Detayları
Avusturya Üniversiteleri
Viyana Üniversitesi
Viyana Tıp Üniversitesi 
Viyana Ziraat Üniversitesi
Viyana Ekonomi Üniversitesi
Viyana Teknik Üniversitesi
Salzburg Üniversitesi
Graz Üniversitesi
Graz Teknik Üniversitesi
Avusturya Yaşam Rehberi
Viyana’da Eğitim
Acil Telefon Numaraları
Ekonomisi   
Genel Bilgiler
Sağlık sigortası
Çalışma Koşulları
Konaklama
Yurtlar
Yaşam Masrafları
İklimi  
Ulaşım
Para Birimi

© 2009 education camp Hakkımızda | Kayıt Formu | Bilgi İstek Formu | İletişim