School Login Host Family Login Student Login
Hakkımızda Yaz Okulları Promosyonlar Downloads Foto Galeri Fiyat Listesi Referanslar İletişim
Bookmark and Share
Malta Amerika Avusturya Avusturalya İngiltere İtalya Kanada Almanya Fransa
         
   Eğitim Programları
   Üniversiteler ve Bölümleri
   Avusturya Vizesi
   Avusturya Yaşam Rehberi
   Foto Galerileri
 Buradasınız | Anasayfa | Avusturya | Viyana’da Ulaşım
   Avusturya > Viyana’da Ulaşım
    Viyana’da Ulaşım

Viyanaya gittiginizde sizde göreceksiniz ki, belki de dünyada (sadece Avrupa degil) ulaşımının en kolay ve rahat olduğu şehirdesiniz. Belki çok daha büyük ve komplex ulaşım ağlarının olduğu daha büyük şehirler ve metropoller olabilir, ancak Viyana’da ulaşım (çok turist aldığından) bir çocuğun bile kolaylıkla yolunu bulabileceği şekilde basit ve kullanışlı tasarlanmıştır. Mesela şehirici metro hattı ile şehirlerarası (ülkerlerarası) metro hattı ayrı raylardan geçer ve bu her girişte herkesin görebiliceği şekilde desing edilmiştir.

Öncelikle her tarafı demiryolu ağı ile çevrili olan bu güzel şehir, 5 adet U-Bahn (yani metro), 113 adet tramvay  ve sayısını bilmediğimiz otobüs hatları ile şehrin en uzak ve en ücra köşelerine kadar hergün sabah saat 04.50 ile gece 00.45 arasında hizmet vermektedir. Bu hatlar günün en yoğun saatlerinde(primetime) neredeyse birer dakika aralıkla ulaşımı aksatmadan hızlı bir şekilde sağlamaktadırlar. Gündüzleri 04.50 ile 00.45 saatleri arasında hizmet veren bu güzel ulaşım ağı gece kuşlarını da düşünmüş ve geceleri için her bölgeye yarımşar saat aralıkları ile Nightline adlı geceotobüsleri ağını oluşturmuşlardır. Böylelikle bir insanın Viyana’da ulaşım sorunu çekme gibi bir sıkıntısı asla bulunmamaktadır.

Bu kadar güzel ve rahat bir ulaşım ağının maliyeti üniversite öğrencisi icin 1 dönemlik (4aylık) ulaşım bedeli (tüm otobüs, tramvay, metro hatları için) 128.50€ dur ve bununla beraber bir öğrenci dönem dışında da Viyana’da bulunmak isterse o zaman aylık 28.50€ kartlar ile aynı şartlarda ulaşımını sağlayabilir.

Avrupa’nin bisiklet cennetidir Viyana. Bisiklet satın almak pahalı olsa da, bisiklet kullanabilmek açısından bu kadar rahat ve bu kadar güzel düzenlenmiş kaç şehir görebilirsiniz bilmiyoruz. Üstelik bisikletiniz yoksa, kiralamak da neredeyse ücretsiz…

İletişim Detayları
Avusturya Üniversiteleri
Viyana Üniversitesi
Viyana Tıp Üniversitesi 
Viyana Ziraat Üniversitesi
Viyana Ekonomi Üniversitesi
Viyana Teknik Üniversitesi
Salzburg Üniversitesi
Graz Üniversitesi
Graz Teknik Üniversitesi
Avusturya Yaşam Rehberi
Viyana’da Eğitim
Acil Telefon Numaraları
Ekonomisi   
Genel Bilgiler
Sağlık sigortası
Çalışma Koşulları
Konaklama
Yurtlar
Yaşam Masrafları
İklimi  
Ulaşım
Para Birimi

© 2009 education camp Hakkımızda | Kayıt Formu | Bilgi İstek Formu | İletişim