School Login Host Family Login Student Login
Hakkımızda Yaz Okulları Promosyonlar Downloads Foto Galeri Fiyat Listesi Referanslar İletişim
Bookmark and Share
Malta Amerika Avusturya Avusturalya İngiltere İtalya Kanada Almanya Fransa
         
   Eğitim Programları
   Okullar
   Yaz Okulları
   Üniversite Eğitimi
   İngiltere Rehberi
 Buradasınız | Anasayfa | İngiltere | Royal Holloway Üniversitesi
   İngiltere > Royal Holloway Üniversitesi
    Royal Holloway Üniversitesi
Royal Holloway Üniversitesi London Üniversitesi’nin bir kolejidir. Kolejin 120 farklı ülkeden yaklaşık 7,345 üniversite ve master öğrencisi vardır. Kolejin kampüsü, kırsal Londra bölgesinin sınırları içinde, Londra’ya 32km uzaklıkta yer almaktadır. Okulun yer  aldığı  kasabanın ismi Egham, bölgenin ismi ise Surrey’dir. 2002-2008 seneleri arasında Royal Holloway kampüsünü yenileme programı adı altında 100 milyon poundluk bir yatırım yapmıştır.

Kolej 3 fakülteden ve 18 akdemik birimden oluşur. Kampüs 1879’da Viktorya döneminin önemli tüccarlarından Thomas Holloway tarafından  kurulmuştur. Royal Holloway College bir kız koleji olarak 1886’da Kraliçe Viktorya tarafından resmen açılmıştır. Royal Holloway College 1900’de University of London’ın bir üyesi olmuştur. 1945’te erkek öğrenciler master programlarına ve 1965’te lisans programlarına kabul edilmeye başlanmıştır. Royal Holloway College 1985’te Bedford College 1849’da kurulmuş olan Bedford College ile birleşmiştir, isimleri Royal Holloway and Bedford New College (RHBNC) olmuştur.

Royal Holloway eğitim ve araştırma konusundaki mükemmeliyetiyle adını duyurmuştur. Üniversiteden mezun olanların işsizlik oranı %3.2 olarak tespit edilmiştir ki bu da diğer üniversitelere göre en düşük orandır. Bunun yanında 2006’da yapılan son resmi araştırmalara göre Royal Holloway mezunlarının iş bulma oranına göre İngiltere ve Galler’deki 90 üniversite arasında ikinci sırada yer almıştır. Royal Holloway, 2005’te İngiliz öğrencilerinin üniversiteleri hakkında memnuniyetini konu alan ulusal ankette University College London ve Exeter’in yanında 5. olmuştur.

2009 The Times Good University Guide üniversiteyi İngiltere’nin 30. iyi üniversitesi olarak belirlemiştir. The Sunday Times University Guide ise 2008’de 120 üniversite’nin içinde Royal Holloway’i İngiltere’nin 28. iyi üniversitesi olduğunu açıklamıştır. Üniversite İngiltere’nin en iyi üniversiteleri arasında yer alır, akademik birimlerin iyiliği açısından ilk 10’da yer alır. Ayrıca, Londra’daki en iyi 20 üniversite arasında 6.sırada yer alır.

Eğitim Sistemi

Royal Holloway özellikle sosyal bilimler konusunda iddalı bir okuldur. Son araştırma sonuçlarına göre Fransızca, Almanca, coğrafya ve müzik bölümleri en iyi okullar arasında yerini almıştır. 2005’teki The Guardian UK University Guide araştırması üniversitenin dil bölümünü İngiltere’de 9.sırada olduğunu gösterir.

2001’de yapılan araştırmaya göre Royal Holloway biyoloji ve psikoloji alanında, ayrıca fizik dalında tam not almıştır.

İşletme Fakültesi MBA tarafından teyitlidir ve 1993’te işletme fakültesi statüsüne yükselmiştir. Şu anda okulun 1000 tane işletme lisans öğrencisi ve 300 master öğrencisi vardır.

Tarih bölümü geleneğini bozmadan İngiltere’nin en iyilerinden biri olmayı devam ettirir. Bölüm bir araştırma merkezi olarak bilinmektedir ve böylece çok iyi övgüler almıştır. Londra’ nın en büyük Tarih Bölümü olarak bilinir.

Ek olarak son RAE araştırmasına göre İktisat, Coğrafya, Psikoloji, Jeoloji, ve Biyoloji alanında yaptığı  araştırmaların başarısıyla  ilk 10 üniversite arasında yer alır.

 

Üniversite Giriş Koşulları ve Bölümleri

Yabancı bir öğrenci olarak okula girmek için İngilizce seviyesinin IELTS 6 (TOEFL 550, 213CBT) olması gerekir. İngilizce seviyesinin yeterli olmadığı durumlarda ya da İngiltere eğitim şartlarına uygun lise bitirilmediği taktirde öğrenci bir yıl eğitim sitemini tanıma ve İngilizcesini geliştirmek üzere Foundation (hazırlık) okur. Okula giriş eylül, ocak ve mayıs aylarında yapılabilir.

Foundation (Hazırlık sınıfı): Okulların yabancı öğrencilere bir avantaj olarak sundukları Foundation kurslarda İngilizce ve sunum teknikleri üstünde durulur.  Öğrenciler,İngiltere eğitim sistemine hazırlanır.

o   Biological Sciences o    Classics
o    Computer Science o   Drama and Theatre
o    Earth Sciences o   Economics
o    English o    European Studies
o    Geography o    Health & Social Care
o    History o    Information Security Group
o   School of Management o    Mathematics
o    Media Arts o    Music
o    Physics o    Politics and International Relations
o    Modern Languages, Literatures & Cultures (French, German, Hispanic Studies & Italian) o    Psychology

Ücretler:

Tüm kurslar: £11,555 - £13,120

Master Giriş Koşulları ve Bölümleri

Master programlarına kabul için herhangi bir lisans eğitimini ortalama bir başarıyla tamamlamış olma ve 6.5 IELTS seviyesinde İngilizce koşulları aranır. Kurslar eylül ayında başlar.

Arts Faculty  
o    Classics o    Drama
o    English o    Media Arts
o    Modern Languages o    Music
   
History & Social Sciences Faculty  
o    Economics o    History
o    Health & Social Care o    Management
o    Politics & International Relations  
   
Science Faculty  
o    Biological Sciences o    Computer Science
o    Geography o    Geology
o    Mathematics o    Physics
o    Psychology  
Ücretler: Tüm kurslar: £ 11.555 - £ 15.832

Konaklama

Royal Holloway, öğrencilerine çok sayıda konaklama imkanı sunmaktadır. Çoğunluk olarak ana kampüste, eğitim binalarına ve sosyal yaşam merkezlerine yürüme mesafesinde yer almaktadırlar. Ayrıca kampüs dışında değişik imkanlar sunan bir konaklama evi bulunur.

Yurtlar; büyüklük, görünüm, yaş ve atmosferine göre sınıflara ayrılır. Yemekli ve yemeksiz yurtlar vardır. Kız ve erkeklerin ayrı kaldığı yurtlar tercih meselesidir.

Founder’s Hall: Tek veya daha fazla kişilik oda, kişiye özel banyo vardır ve  yemeklidir.
 
Gowar & Wedderburn Halls: 8 kişi paylaşır. Tek kişilik özel banyolu odaları vardır ve yemeksizdir.
 
Kingswood Halls: 6-9 kişi paylaşır. Tek veya daha fazla kişilik oda, banyoları ortaktır ve yemeklidir.
 
Highfield Court: 6-8 kişi paylaşır. Tek kişilik özel banyolu odaları vardır ve yemeksizdir.
 
Penrose Court: 6 kişi paylaşır. Tek kişilik odaları vardır ve yemeksizdir.
 
Runnymede Hall: 6-8 kişi paylaşır. Tek kişilik özel banyolu odaları vardır ve yemeksizdir.
 
Victorian Houses: Tek kişilik odaları vardır ve yemeksizdir.
 
Williamson, Tuke & Butler Halls: 8 kişi paylaşır.Tek kişilik özel banyolu odaları vardır ve yemeksizdir.
Education Camp Broşürü

E-Bulten
İsminiz :
E-Posta :
Why ? Why? Why?

Yaz Okulları


© 2009 education camp Hakkımızda | Kayıt Formu | Bilgi İstek Formu | İletişim