School Login Host Family Login Student Login
Hakkımızda Yaz Okulları Promosyonlar Downloads Foto Galeri Fiyat Listesi Referanslar İletişim
Bookmark and Share
Malta Amerika Avusturya Avusturalya İngiltere İtalya Kanada Almanya Fransa
         
   Eğitim Programları
   Okullar
   Yaz Okulları
   Üniversite Eğitimi
   İngiltere Rehberi
 Buradasınız | Anasayfa | İngiltere | Birmingham Üniversitesi
   İngiltere > Birmingham Üniversitesi
    Birmingham Üniversitesi

Birmingham Üniversitesi İngiltere’nin Birmingham şehri’nin Edgbaston kasabasında 1900 yılında Mason Science Kolejin bir devamı olarak kurulmuştur.

Birmingham Üniversitesi kozmopolit ve canlı bir üniversitedir. Londra’ya trenle yaklaşık 2 saatir. Birmingham, İngiltere’nin kara ve demir yolu ulaşım alanlarına oldukça yakındır. Edgston Kampüsü şehrin eğlence merkezlerine oldukça yakındır.

Birmingham Üniversitesi Warwickshire, Staffordshire ve Royal Shakespeare Company’nin genelde Shakespeare’in oyunlarını sergilediği Stafford-upon-Avon gibi kırsal alanlara oldukça yakındır. Warwick ve Kenilworth Kaleleri en bilindik turistik yerlenderdir.

Birmingham daha çok profesyonel meslek sahiplerinin yaşadığı ve Avrupa’nın en eğlenceli şehirlerinden biri haline gelmiştir. Ayrıca sadece eğitim görülecek bir yer değil aynı zamanda mükemmel bir kariyer yapmak için en doğru adrestir.

Üniversitenin şu anda 18,000 lisans ve 11,000 yüksek lisans öğrencisi vardır. Bu da Birmingham Üniversitesi’ni şehrin diğer iki üniversitesi Aston ve Birmingham City Üniversitelerinden daha da büyük olduğunu ve West Midlands’ın en büyük üniversitesi olduğunu gösterir.  2006-07’de İngiltere’nin dördüncü popüler üniversitesi seçilmiştir.

The Times Higher Education Supplement 2007’de Üniversiteyi dünya çapında 65.sıraya yerleştirmiştir. Shanghai Jiao Tong University tarafından gerçekleştirilen Academic Ranking of World Universities adlı araştırma da İngiltere’de 11. ve Avrupa’da 30. olmuştur. 2001 yılında araştırma kalitesi bakımından 32 bölümüyle en yüksek punları alarak İngiltere’de 5.sırada yer almıştır.

Eğitim Sistemi

Üniversitenin eğitim sistemi eleştirel düşünme sistemine, münazara ve güdülenmeye dayanır. Birmingham Üniversitesi büyük şirketlerin yeni çalışanlar ararken inceledikleri altı popüler üniversite arasında yer almaktadır(kaynak: The Guardian ve Park İnsan Kaynakları tarafından yürütülmüş olan anket). Birmingham mezunlarının %96’sı, mezuniyetlerinden 6 ay sonra ya işe girmiştir ya da yüksek öğrenimlerine devam etmişlerdir.

Mezunlarının %25’inden fazlası bir master programına yerleşebilmek için eğitimlerine devam ederler.

2004’te QAA’in yaptığı bir araştırmaya göre eğitim kalitesi bakımından en iyi yorumları Birmingham Üniversitesi almıştır.

Üniversite Giriş Koşulları ve Bölümleri

Yabancı bir öğrenci olarak okula girmek için İngilizce seviyesinin IELTS 6 (TOEFL 550, 213CBT) olması gerekir. İngilizce seviyesinin yeterli olmadığı durumlarda ya da İngiltere eğitim şartlarına uygun lise bitirilmediği taktirde öğrenci bir yıl eğitim sitemini tanıma ve İngilizcesini geliştirmek üzere Foundation (hazırlık) okur. Okula giriş Eylül, Ocak ve Mayıs aylarında yapılabilir.

Foundation (Hazırlık sınıfı): Okulların yabancı öğrencilere bir avantaj olarak sundukları Foundation kurslarda İngilizce ve sunum teknikleri üstünde durulur.İngiltere eğitim sistemine öğrencileri hazırlar.

o    Arts and Law o    Engineering and Physical Sciences
o    Life and Environmental Sciences o    Medical and Dental Sciences
o    Social Sciences  

Ücretler:

Sosyal Bilimler: £ 9,880

Labaratuvar dersli bölümler: £ 12,800

Tıp ve benzeri: £ 23,350

Master Giriş Koşulları ve Bölümleri

Master programlarına kabul için herhangi bir lisans eğitimini (tercihen ilgili bölüm)
İyi bir diploma derecesiyle tamamlamış olma ve 6.5 IELTS seviyesinde İngilizce koşulları aranır.
Kurslar eylül ayında başlar.

o    Arts and Law o    Engineering and Physical Sciences
o    Life and Environmental Sciences o    Medical and Dental Sciences
o    Social Sciences  
Ücretler:

Sosyal Bilimler: £ 9,880

Laboratuvar dersli bölümler: £ 12,800

 Tıp ve benzeri: £ 23,350

Konaklama

Birmingham Üniversitesinin yemekli veya yemeksiz olmak üzere toplamda 3000 öğrenci için konaklama imkanı sunabilmektedir. Normal bir dairede 6 öğrenci kalır ve hepsi aynı mutfağı kullanır. Bunun dışında 2-15 kişinin konakladığı öğrenci evleri de bulunmaktadır. Özel banyolu odaları da bulunmaktadır (Shackleton, Elgar Court, Mason, Jarrat Hall)

Education Camp Broşürü

E-Bulten
İsminiz :
E-Posta :
Why ? Why? Why?

Yaz Okulları


© 2009 education camp Hakkımızda | Kayıt Formu | Bilgi İstek Formu | İletişim