School Login Host Family Login Student Login
Hakkımızda Yaz Okulları Promosyonlar Downloads Foto Galeri Fiyat Listesi Referanslar İletişim
Bookmark and Share
Malta Amerika Avusturya Avusturalya İngiltere İtalya Kanada Almanya Fransa
         
   Eğitim Programları
   Okullar
   Yaz Okulları
   Üniversite Eğitimi
   İngiltere Rehberi
 Buradasınız | Anasayfa | İngiltere | Oxford Brookes Üniversitesi
   İngiltere > Oxford Brookes Üniversitesi
    Oxford Brookes Üniversitesi

Oxford Brookes Üniversitesi 1865’te fen ve sosyal bilimleri konusunda farklı dallarda eğitim veren bir kurumdur. Oxford Sanat Okulu olarak eğitim hayatına başlamıştır. Okul,1891’de Oxford Valiliği tarafından devralınmıştır ve Oxford City Technical School olarak yeniden adlandırılmıştır. 1963’te Oxford College of Technology ismini almış, 1970’te Oxford Polytechnic isimlerini almıştır. Daha sonra yeni bir kampüsü olmuş, çeşitli kolejlerin eğitim ve hemşirelik fakülteleriyle birleşmiştir , 1992’de üniversite ünvanını almıştır ve ismi Oxford Brookes Üniversitesi olarak değişmiştir.
Sunday Times Gazetesi’nin hazırladığı üniversite rehberine göre son yedi senenin en modern üniversitesi Oxford Brookes Üniversitesidir. 2007’de güçlü eğitimi konusunda hiçbir üniversitenin rakip olamayacağı bir eğitim kurumu olarak adından söz ettirmiştir.

Sunday Times Gazetesi’nin hazırladığı son rehberde Oxford Brookes Üniversitesi öğrenci memnuniyeti bakımından yüksek puanlar almıştır ve öğrencilerinin mezun olduklarında iş bulma konusunda 124 okulun arasında 32.sırada yer almıştır.
Oxford Brookes Üniversitesi The Times’ın yaptığı The Good University Guide araştırmasında genel sıralamada ilk 50’de yer almaktadır. Mezunlar, iş bulma açısından 13.sırada yer almaktadır.

Oxford Brookes Universitesi farklı araştırma kayıtlarıyla özel bir eğitim ve öğretim kurumu olup İngiltere’nin en modern üniversiteleri arasında yer alır. Oxford Brookes Üniversitesi’nin birçok kolej ve üniversiteyle bağlantısı vardır: Reading, Abingdon, Henley, Newbury, Oxford, Swindon, ve West Oxfordshire kolej ve üniversiteleridir.

Üniversitenin Oxford’da 3 adet kampüsü vardır: Headington, Wheatley, Harcourt Hill.

Eğitim Sistemi

Son 25 senedir Oxford Brookes Quality Assurance Agency’nin de diğer modern üniversitelere göre mükemmel olarak değerlendirdiği eğitimiyle büyük bir üne sahiptir.
Oxford Brookes Üniversitesi’nde dersler araştırmalarla iç içedir.

Üniversite Giriş Koşulları ve Bölümleri

Yabancı bir öğrenci olarak okula girmek için İngilizce seviyesinin IELTS 6 (TOEFL 550, 213CBT) olması gerekir. İngilizce seviyesinin yeterli olmadığı durumlarda ya da İngiltere eğitim şartlarına uygun lise bitirilmediği takdirde öğrenci bir yıl eğitim sitemini tanıma ve İngilizcesini geliştirmek üzere Foundation (hazırlık) okur.

Okula giriş eylül, ocak ve mayıs aylarında yapılabilir.
Foundation (Hazırlık sınıfı): Okulların yabancı öğrencilere bir avantaj olarak sundukları Foundation kurslarda İngilizce ve sunum teknikleri üstünde durulur öğrenciler, İngiltere eğitim sistemine hazırlanır.

o    Arts and Humanities o    Built Environment
o    Biological and Biomedical Sciences o    Business and Management
o    Computing and Technology o    Education and Early Years
o    Engineering o    Environmental Sciences
o    Teacher Training and Educational Practice o    Equine Science
o    Health and Social Care o    Hospitality, Leisure and Tourism
o    Languages o    Law
o    Mathematics and Statistics o    Media and Communications
o    Nutrition o    Religion and Theology
o    Social Sciences o    Sport and Exercise
o    English language and preparatory courses for International students

Ücretler:

Sosyal Bilimler:£ 9780

İşletmeyle ilgili bölümler: £ 10.000

Fen Bilimleri: £ 10.450

Master Giriş Koşulları ve Bölümleri
Master programlarına kabul için herhangi bir lisans eğitimini (tercihen ilgili bölüm)  ortalama bir başarıyla tamamlamış olma, ilgili bölümde iş deneyimi veya staj ve 6.5 IELTS seviyesinde İngilizce koşulları aranır. Kurslar eylül ayında başlar.

o    Business School o    School of Arts and Humanities
o    School of Health and Social Care o    School of Life Sciences
o    School of Social Sciences and Law o    School of Technology
o    School of the Built Environment o    Westminster Institute of Education
Ücretler:

MBA: £ 17.680

Sosyal Bilimler: £ 9.950

Mimarlık / İnşaat Mühendisliği: £ 9.950

Technology: £ 10.680

Konaklama

Üniversitenin 9 adet yurdu vardır ve toplamda 3400 tane tek kişilik odaları bulunur. Bunlardan 660 tanesinde yemek olanağı vardır. Bu evlerde 5-11 kişilik gruplar halinde tek kişilik odalarda konaklanır.
Yurtlar eski, yeni, kırsal alanda ve kasabada yer alan, yemekli ve yemeksiz olmak üzere çok çeşitlidir. Bunlardan Harcourt Hill Hall ve Lady Spencer Churchill Hall yemek olanağına sahiptir. Ayrıca, Cheney Student Village, Clive Booth Hall ve Paul Kent Hall yurtlarının tek kişilik odalarında banyo vardır. Yurtların çoğunluğunda çamaşırhane bulunur.

Education Camp Broşürü

E-Bulten
İsminiz :
E-Posta :
Why ? Why? Why?

Yaz Okulları


© 2009 education camp Hakkımızda | Kayıt Formu | Bilgi İstek Formu | İletişim