School Login Host Family Login Student Login
Hakkımızda Yaz Okulları Promosyonlar Downloads Foto Galeri Fiyat Listesi Referanslar İletişim
Bookmark and Share
Malta Amerika Avusturya Avusturalya İngiltere İtalya Kanada Almanya Fransa
         
   Eğitim Programları
   Okullar
   Yaz Okulları
   Üniversite Eğitimi
 Buradasınız | Anasayfa | Almanya | Üniversite Kabul Şartları
   Almanya > Üniversite Kabul Şartları
    Üniversite Kabul Şartları

Almanya'dakine eş değerde yani 13 senelik eğitimin ardından alınmış 'lise diploması' ve yeterli Almanca dil bilgisi (DSH) temel şarttır.

Almanya'da bir üniversite veya meslek yüksek okuluna kayıt için aranan temel şart Almanya'daki öğrencilerde 13 yıllık Lise Eğitimi Diplomasi / Abitur olduğu gibi, yabancı öğrenciler için de buna eş değerde olduğu Alman makamlarınca tanınmış bir Lise Diploması'dır.

Diplomaların denkliği ile ilgili konularda eyaletlerin Kültür veya Bilim Bakanlıkları'nca oluşturulan makamlardan bilgi alınmalıdır.

Bu noktada Türkiye'de lise bitirmiş öğrenciler için lise süresi 11 yıl olmasına rağmen ÖSS Sonuç Belgesi, ÖSS'de Türkiye'de kazanılmış bölüme eş veya benzer bir bölüme herhangi bir Alman üniversitesinde kayıt yaptırabilme imkanını sağlamaktadır. Daha açık ifade ile, teorik olarak Türkiye'de girdiğiniz ÖSS Sınavı'nda kazanacağınız bölümü bir Alman üniversitesi çatısında okumak imkanına da sahipsiniz.

Bunun için yerine getirilmesi gereken diğer şart, bütün Alman üniversite ve yüksek okullarınca kural olarak istenen Almanca Dil Yeterlilik Sınavı / DSH'nın başarılmasıdır. Bu sınav yaklaşık Orta Derece II / Mittelstufe II seviyesinde bir dil birikimini gerektirip, sıkı bir çalışma ile aşağı yukarı 6 -12 ay arası süren bir dil kursu eğitimi ile kazanılabilir. Bu sınava hazırlık için hemen her üniversitenin ücretsiz sunduğu dil kurslarına / DaF da belli bir seviyeden sonra kaydolabilmek mümkündür.

Studienkolleg

Türkiye'de ÖSS Sınavı kazanıldığı halde eğer üniversite sınavına kadar görülen eğitim 12 yıldan az ise Almanya'da Almanca bilgi durumuna göre iki veya bir sene süren denkleştirme programı öngörülmüştür. Bu eğitim neticesinde başarı seviyesine göre uygun bir üniversiteye kayıt yaptırmak mümkün olmaktadır. Daha çok ailesi Almanya'da olup liseyi Türkiye'de bitirmiş öğrenciler açısından pratik değere sahiptir.

Giriş Şartları

Lisans (Bachelor)

  1. ÖSS’de yerleşme şartı
  2. Almanca Dil Yeterlilik sınavını (DSH) geçme şartı (en az orta seviye – Mittelstufe II (B2 düzeyinde) almanca bilmesi gerekir. Bu sınava hazırlık için Almanya'da Üniversiteler tarafından kabul gören dil kursuna Education Camp tarafından yerleştirilirsiniz.)

Lisans Tamamlama 

 Türkiye'de mezun olduğunuz önlisans programını ÖSS veya DGS sınavlarına girmenize gerek olmadan Almanya'da bir üniversite'de lisansa tamamlama şansınız var. Önlisans diplomanız ve transkriptiniz esas alınarak hazırladığımız dosyanızla yapılan başvurunun değerlendirilmesi sırasında dersleriniz saydırılır ve kaçıncı sınıftan başlayacağınıza başvurunun yapıldığı eğitim kurumu karar verir.

  1. Aynı bölümde bir Önlisans diploması ve transkripti
  2. Almanca Dil Yeterlilik sınavını (DSH) geçme şartı (en az orta seviye – Mittelstufe II (B2 düzeyinde) almanca bilmesi gerekir. Bu sınava hazırlık için Almanya'da Üniversiteler tarafından kabul gören dil kursuna Education Camp tarafından yerleştirilirsiniz. )

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans sadece Lisans Bölümünün devamı olarak aynı bölümde yapılabilir.

  1. Aynı bölümde bir Lisans diploması,
  2. İyi bir not ortalaması
  3. İngilizce bölümler için TOEFL /IELTS veya almanca bölümler için DHS

Master

Uluslararası geçerliliği olan master derecesi, lisans mezuniyetiniz dışında bir alanda yapılabilecek İngilizce programlardır.

  1. Mezunsa Lisans diploması, son sınıf öğrencisiyse öğrenci belgesi
  2. İyi bir not ortalaması
  3. İyi seviyede İngilizce dil bilgisidir –TOEFL- IBT 79 (Almanca dilbilgisi sadece istisnai durumlarda şart koşulmakta olup, genelde mesleki eğitime başlamadan önce düzenlenen Almanca yoğun kurslara ve ayrıca eğitim sürecinde de Almanca kurslarına katılabilme imkânı bulunmaktadır.)

Not : Seçilen master programının lisans mezuniyetinizle ilgili olması şartı yoktur,  branşınızla ilgili temel bilgileri içermesi yeterlidir.

Son Başvuru Tarihi

  • kış dönemi için 15 Temmuz
  • yaz dönemi için 15 Ocak
Education Camp Broşürü

E-Bülten
İsminiz :
E-Posta :

© 2009 education camp Hakkımızda | Kayıt Formu | Bilgi İstek Formu | İletişim