Eurocentres Paris

 Eurocentres okulu Quartier Latin’in merkezinde, sessiz yaya bölgesinde yer almaktadır. Modern okul binası tarihle doludur. Konferans odasında 13`üncü yüzyıldan kalma Paris şehir duvarının bölümleri görülebilir ve öğrenme merkezindeki tavan kirişleri 17`inci yüzyıldan kalmadır. Okulda 17 adet geniş, güzel sınıf, tam donanımlı çoklu ortam öğrenme merkezi, piyanosu olan bir konferans odası, büyük güneş alan teras ve içecek makinelerinin olduğu dinlenme alanları vardır.

Bölge Bilgisi

Geniş bulvarları ve dolambaçlı caddeleriyle Fransa'nın başkenti dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. Notre-Dame, Sacré-Coeur, Arc de Triomphe, Eiffel Kulesi ve diğer tarihi binalar ve anıtlar gökyüzüne hakimdir; ancak güzel sanatları ve "yaşama sevinci" (joie de vivre) ile ünlü hayat dolu Paris'in başka bir özelliği, yeni ekonomi ve ticaret merkezi La Défense'daki hayranlık uyandıran modern mimari başyapıtlardır.

Yaşam giderleri

Genel giderler
Bir kafede öğle yemeği yaklaşık 12 EURO
Sinema bileti yaklaşık  7.5 EURO
Tiyatroya giriş yaklaşık 25 EURO
Diskoya giriş yaklaşık  15 EURO /  24 EURO
Aylık "Carte Orange"(Fransa'da toplu taşımada kullanılan indirim kartı)  50.50 EURO – Paris'in tamamını otobüs ve metroyla sınırsız seyahat etmeyi sağlar.

Cep harçlığı
Özel bir evde kalan biri için haftada en az 153 EURO.
Otelde kalan biri için haftada en az 206 EURO.

Önemli Özellikler

 Sosyal Aktiviteler

Paris çeşitli kültürel görüşler, eğlence ve başka boş vakit faaliyetleri sunar. Kafeler, birahaneler ve restoranlar, sinemalar, tiyatrolar ve konserlerin yanı sıra müzeler ve sanat galerileri vardır. Yürüyüşten hoşlanıyorsanız ve Paris yaşantısına aktif olarak katılmak istiyorsanız Fransızca konuşmak için her fırsatı değerlendirin, kısa süre sonra kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz.

Eurocentres faaliyetleri

Paris'de in-line skates, bisikletle şehir turu, şehrin tarihi kısmında gezintiler (Marais, Montmartre), müzelere ve yeraltı mezarlarına geziler.

Gezilecek yerler

Reims, Loire şatosu, Euro Disney, Asterix eğlence parkı'na geziler, Mont Saint Michel'e haftasonu turları.

Örnek sosyal faaliyet programı
Marais kışlası Rodin müzesi
Picasso müzesi Wine müzesi Paris City Hall Yeraltı mezarlıkları Opéra
Garnier Musée d'Orsay


Örnek gezi programı

Reims
(katedral) et Epernay (vignes et cave-dégustation) Loire şatosu
Futuroscope (1 gün) Versailles Şatosu Le Mont Saint-Michel (2 gün)

Ekstra Ücretler

Kayıt Ücreti: 100€

Havaalanı Transferi: 163€