Eurocentres Floransa

Floransa’da devletçe tanınan en eski yabancı dil okulu olan Eurocentres, 16`ıncı yüzyıldan kalma bir Rönesans sarayındadır ve Ponte Vecchio yakınında, şehir merkezinin ortasındadır. Tarihi okul binasında on bir adet sınıf, kablosuz internet erişimli çoklu ortam öğrenme merkezi, konferans odası ve öğrenci salonu mevcuttur ve şehrin güzel kısmında yer alır.

Bölge Bilgisi

İtalya her zaman mimarların, sanatçıların, tasarımcıların ve hayatta güzel şeyleri sevenlerin ulusu olmuştur. Şık binalar, harika bulvarlar ve yüzyıllar içinde üretilmiş dünyaca ünlü tablolar İtalya’da günlük yaşama damgasını vurmaktadır. Akşamları, çok sayıda meydan hareketli bir yaşantıya sahne olur. Eurocentres, şaşırtıcı bollukta sanat eserine sahip orta büyüklükte bir şehir olan Floransa’da yer almaktadır. Uffizi’de Michelangelo’nun David’i ve pek çok ünlü tasarım ve sanat okulunu içeren İtalya’nın başlıca güzelliklerinin çoğu bu şehirde bulunmaktadır.

Floransa kendini Avrupa kültürünün doğduğu yer olarak görür. Burası, Avrupa’nın kültürel ve manevi hayatını bütünüyle etkileyen Rönesans’ın ortaya çıktığı yerdir. Geçmişe dair bu izler her yerdedir; çok sayıdaki görkemli Rönesans yapıları, Ponte Vecchio ve Uffizi sergileri gibi. Günümüz Floransa’sının canlılığı caddelerdeki kafe ve barlardan, Pazar ve şehirlerine akın eden turistlerden rahatsızlık duymayan serbest yaradılışlı şehir sakinlerinden açıkça görülüyor.

Olanaklar

• 11 adet sınıf
• Çoklu ortam öğrenme merkezi
• Konferans odası
• Öğrenci salonu

Önemli Özellikler

Yaşam giderleri

Genel giderler
Restoranda tam bir öğün 25 – 40 EURO
Sinema bileti yaklaşık 9 EURO
Diskoya giriş yaklaşık 10 – 15 EURO (Eurocentres öğrencileri için sıklıkla ücretsizdir).
1 adet otobüs bileti 1 EURO

Cep harçlığı
Haftada 180 EURO

Sosyal Aktiviteler


Floransa'da müzelerin ya da tipik İtalyan yaşam tarzının keyfini çıkarabilirsiniz. «Italianità»'yı öğrenmek için doğru şehirdir. Burada yaşayan gençler – barlara ve diskolara, küçük restoran ve kafelere ya da Fiesole tepesine giderek - tam anlamıyla hayatın tadını çıkarmaktadır.

Eurocentres faaliyetleri

Yemek kursları, konferanslar, partiler, okulda gösterilen filmler ve şehir dışında akşam yemekleri.


Gezilecek yerler

Kıyı bölgesine ve Cinque Terre, Siena, San Gimignano, Pisa, Lucca, Assisi, Pistoia ya da Roma ve Venice'e geziler.

Örnek sosyal aktivite programı
Hoşgeldin ve veda partileri, okulda konferanslar, okulda sinema, sosyal akşamlar, okulda pizza ya da barbekü partileri, Chianti'de yemek, çiftlik ve yöresel yemek gezisi


Örnek gezi programı

Siena San Gimignano ve Volterra Pisa ve Lucca Assisi Pienza ve Montalcino "Cinque Terre" Carrara ve Viareggio Venice Roma Roma Napoli Below is one example of regular excursions that can be booked locally at the school.