Konaklama Seçenekleri

Okul öğrencinin rahatı sağlamak için herkese hitap edebilcek şekilde konaklama türleri sunar. Bunlar Avustralyalı ailelerin yanında, yurtlarda veya müstakil dairelerde konaklama şekilleridir.

Aile Yanı: Çocuklu ailelerden tek başına yaşıyan ailelere kadar çok çeşitli ev sahipleri (çoğunlukla orta yaştaki ev sahibeleri) vardır. Tüm ev sahibi aileler, öğrenciler için sağlayabilecekleri ortam gözetilerek aileler  dikkatle seçilir ve denetlenir. Öğrenciler yerleştirilirken evden uzakta olmalarına rağmen kendilerini güvende ve rahat hissetmeleri için özellikle beslenme, sağlık ve dini istekleri göz önünde bulundurulur. Ev sahibi bir aileyle yaşamak demek onların hayatlarını ve aile ortamlarını paylaşmak demektir. Bu, öğrencilerin Avustralya yaşam tarzı hakkında fikir edinmeleri ve günlük yaşam içerisinde pratik yapabilmeleri için eşsiz bir fırsattır. Eurocentres binası ile aileler arası yaklaşık 30 – 40 dakika alır.

Aile yanı konaklamaları şunları içerir:

Kahvaltı ve akşam yemeği (hafta sonları da öğle yemeği), tek kişilik (çiftler için iki kişilik odalar da sağlanabilir).
Yarım pansiyon (kahvaltı + akşam yemeği)

Varış tarihinizde Eurocentres çalışanları siz öğrencileri hava alanında karşılayacak, Sidney’deki yaşamınıza ilişkin bir oryantasyon verecek ve konaklayacağınız ailenin yanına götürecektir.

Yurtlar: bu konaklama türü kısmen tüm dünyadan farklı öğrenci ve gezginlerle tanışmak ve sosyalleşmek isteyen öğrenciler için uygundur. Öğrenciler, ihtiyaçlarına ve odaların uygunluklarına göre farklı oda türlerini tercih edebilirler. Mutfak ve banyo gibi ortak tesislere genelde kahvaltı dahil edilir.

Kiralık Daireler: Öğrenciler Sidney’de bir dönem kalacaklarsa kiralık bir daireye geçme kararı alabilirler. Kiralar daire büyüklüğüne, koşullarına ve yerine göre değişir. Eğer Sidney’de kendi dairenizi kiralamak veya diğerleriyle paylaşmak istiyorsanız vardığınızda bakmaya başlamalısınız. Sidney gazetelerinde “paylaşımlı konaklama” ve “kiralık daire” başlıklı ilanları olur. Kiralar dairenin konumuna göre değişir.

Konaklama yerleştirme ücreti: AU$ 195

Aile yanı:     Oda-kahvaltı-akşam yemeği-tek kişi-haftalık: AU$ 250

Yurt:     Oda- yemeksiz-tek kişi-haftalık: AU$ 230