Eurocentres

Öğrencilere Colombia Universitesi kampüsünde eğitim verilmektedir. Bu ünlü Ivy-League Üniversitesi kampüsü Yukarı Manhattan’da yer almaktadır. Birkaç blok ötede Columbia uzanmaktadır ve kolejleri, dükkanları, büfeleri ve restoranlarıyla kendi çapında küçük bir kasabadır. American Language Program (Amerikan Dili Programı) (ALP) üniversitenin yeşil, ağaçlık Morningside Heights kampüsünün bir parçasıdır. 1991’de kurulan ALP, ABD’nin en eski İngilizce programlarından biridir.

New York

En iyilerin şehri olan Big Apple'dan (New York) daha büyüğü yoktur. Dünyada başka hiçbir şehir bu kadar çok ırkı, kültürü, dini ve ulusu bir araya getirmez. Yeni akımlar her zaman buradan, gökdelenler ve Little Italy, Broadway ve Wall Street, Central Park ve Beşinci Cadde arasından doğar.

New York'ta kitaplar dolusu gezilecek ve görülecek yer vardır. Özgürlük Anıtı'nı ziyaret edebilir, Tayland, Hint, Fransız, İrlanda ya da Kapon restoranında yemek yiyebilir, Central Park'da koşu yapabilir, Picasso, Monet, Matisse ve Warhol gibi sanatçıların çalışmalarının yer aldığı MOMA (Modern Sanatlar) Müzesini gezebilir, seçkin dükkanların olduğu Madison Avenue'de dolaşabilir, Greenwich Köyü'nün sanatçı ruhunu hissedebilir, New York Botanik Bahçesinde çiçekleri koklayabilir, Rockefeller Center'da buz pateni yapabilir ve bunlardan çok daha fazlasını bulabilirsiniz.

Yaşam giderleri

Genel giderler
Kampüste hafif bir öğle yemeği yaklaşık  $5 – $10
Komşu restoranda tam bir öğün $10 – $15
Sinema bileti yaklaşık  $10
Tek yön metro ya da otobüs bileti  $2

Cep harçlığı
Haftada $220

Okulun Sağladığı İmkanlar

• 13 adet sınıf
• Birkaç kampüs kantini
• 26 adet üniversite kütüphanesi
• Dodge Physical Fitness Center

Önemli Özellikler

Sosyal Aktiviteler

Geziler ve rehberli turlar “American Language Program” paketine dahildir ve kampüs yaşamında çok geniş spor faaliyeti olanaklarının yanı sıra öğrenci organizasyonları ile iletişim de vardır. New York şehrinin kendisi, müzeleri, sanat galerileri, tiyatro, sinema, jazz kulüpleri, diskolar, restoranlar, vb. ile eş anlamlıdır.

Faaliyetler
Konferanslar, oyunlar, kampüste filmler ve konserler, nehir gezintileri ve rehberli turlar. Amerikalı öğrencilerle düzenli iletişimi sağlamak için çok sayıda olanak vardır.

Gezilecek yerler
Boston, Philadelphia, Washington D.C., Niagara Şelaleleri ve Toronto gibi keşfedilecek çok sayıda şehir ve bölge vardır.