Konaklama Seçenekleri

Okulun ücretsiz hizmetlerinden bir tanesi de öğrencilere, en uygun konaklamanın bulunmasıdır. Kalınacak yerler okul tarafından düzenli olarak kontrol edilmektedir. Aşağıdaki alternatiflerden bir tanesini seçebilirsiniz:

Misafir aile yanında konaklama:


Misafir ailelerinin çoğu senelerdir okulla iş birliği yapmaktadırlar. Aileler tecrüblerine dayanarak ne tür bir rol üstlendiklerini çok iyi bilmektedirler. Bir aile yanında kalmak katılımcının İtalyan halkı ile çok daha çabuk kaynaşmasını sağlayacaktır. Bunun haricinde hiç bir şekilde bu denli gerçek İtalyan yaşamı hakkında bilgi sahibi olmak mümkün değildir. Aile kelimesi birebir anlamı ile düşünülmemelidir çünkü yanında kalınacak kişiler, arkadaşlık etmekten hoşlanan yalnız bir yetişkin veya çocuksuz bir aile olabilir. Oda kahvaltı veya oda yarım pansiyon (kahvaltı ve akşam yemeği) seçeneklerinden bir tanesini tercih edebilirsiniz. Kabul edilmesi gerekir ki öğrenciler kaldıkları evin kurallarına uyum sağlamak zorundadırlar. Öğrencilere istedikleri gibi eve girip çıkabilmeleri için kendi şahıslarına ait anahtarlar verilecektir. Evde kalan öğrencilerin telefonla aranmalarına izin verilmektedir.

Paylaşılan dairelerde konaklama:

Öğrenciler bir daireyi veya bir evin koridorunu, ya bir İtalyan öğrenci ile ya da ev sahibi ile paylaşacaklardır. Seçilen dairelerde eşyaların lüks olup olmamasından çok tüm temel eşyaların (yatak, masa, sandalye, dolap) mevcut olup olmadığına önem verilmektedir. Mutfak ve banyo ortak kullanım alanlarıdır. Tam donanımlı mutfakta kendi yemeğinizi kendi başınıza, ev arkadaşınızla veya kurs arkaşınızla hazırlayabilirisiniz. Normalde dairede telefon mevcut değildir. Her şartta okul öğrencilere cep telefonu kiralama hizmeti sunmaktadır.

Her iki haftada bir, bir görevlinin evin ortak alanlarını temizlese de, sizden ve ev arkadaşınızdan evi temiz tutmanız beklenmektedir.

Bağımsız bir dairede oturma başvurusunda bulunan katılımcılar unutmamalıdır ki, Pazar günleri süpermarketlerin kapalı olmaları nedeni ile, ilk akşam yemeğini dışarda yemek zorunda kalabilirler.

Özel dairede konaklama:

Özel dairede konaklama, paylaşılan dairede yaşamaktan daha konforlu olduğu için daha da pahalıdır. Bir veya daha fazla kişinin kalabileceği daireler mevcuttur. Fiyatlar istek üzerine gönderilmektedir. Ayrıca fiyatlar şehre ve sezona göre çok değişiklilik göstermektedir.