Scuola Leonardo Da Vinci Siena

Scuola Leonardo da Vinci Siena ortaçağ merkezinde yer almaktadır. Tarihi bir binada yer alan okul, tarihi anıtlar, müzeler ve alışveriş merkezlerinin yakınında inanılmaz bir konuma sahiptir. Okulun sıcacık atmosferi kendinizi evinizde hissetmenizi sağlayacaktır. Derslikler büyük ve havadardır. Ayrıca okulun idari çalışanları sizlere Siena ve çevresindeki gezilip görülecek yerler hakkında her zaman tavsiyelerde bulunacaklardır. Ücretsiz internet sayesinde ailenizle ve sevdiklerinizle  her zaman temasa geçme imkanınız vardır.  

Siena

"Chianti" şarap bağları ile zeytin koruları ile çevrelenmiş olan Siena Toskana'nın ortasındaki üç tepeye kurulmuştur. Siena Akdeniz tipi evleri ve katedrale doğru yükselen ve del Campo Meydanına doğru alçalan küçük sokakları ile çok şirin bir şehirdir. Şehrini çok seven halk tarihteki ilk şehir merasimi olan geleneksel at yarışı Palio ile kutlamalar düzenlerler.  İtalya’nın en iyi korunmuş ortaçağ kentini çevreleyen antik duvarı içinde yer alan şehri İtalyanca öğrenebilmeniz için mükemmel bir ortam oluşturmaktadır. İtalyanca dilinin en doğru konuşulduğu şehir olan Siena Sizlerde Tuscan tepesinde yer alan, dünya standartlarında mimarisi, zengin kültürel yapısı ve muhteşem yemek ve şarapları ile sıcak bir ortam sunmaktadır.

Önemli Özellikler

Sosyal Aktiviteler 

Okul tarafından organize edilen etkinlikler sayesinde Siena ve çevresini daha yakından görme imkanınız olacaktır.  Okul öğrencilerine özel geziler sunarak boş zamanlarını daha iyi değerlendirmelerinde yardımcı olmaya calışmaktadır.  Öğretmen ve öğrencilerin birbirlerini daha iyi tanımaları için akşam yemeği, sanat tarihi gezileri, sinema geceleri ve  yarım günlük geziler düzenlemektedir.

Ayrıca güncel duyuru panosu konserler, sanat sergileri, sinema ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm yerel, kültürel etkinlikler hakkında öğrencilerine bilgi vermektedir.

İki haftalık sosyal aktivite örneği

Pazartesi - Hoşgeldiniz yemegi ve Siena oryantasyon turu.
Salı - tarihi eserlerin ziyareti

Çarşamba - Ses, Ses bilgisi ve Diksiyon
Perşembe – Tuscan’da Akşam yemeği

Cumartesi - Montalcino, dünyaca ünlü "Brunello". şarap evine tam gün gezi.  Güzel St.Antimo manastırına ziyaret.

Pazartesi – Ortacağdan kalma Palazzo Pubblico binasına ziyaret.
Salı - İtalyanca sinema gecesi.

Çarşamba - Siena ve yerel çeşmeler ve yeraltı tünellerine ziyaret
Perşembe - Şarap tadımı

Cuma – Chianti’ya yarım günlük gezi.

Tüm öğrencilere aynı zamanda voleybol ve futbol gibi aktif ve pasif spor faaliyetleri gösteren yazılı bir kılavuz verilir.