Scuola Leonardo da Vinci- Roma

Scuola Leonardo da Vinci Roma'nın merkezinde, Piazza Navona, Castel S. Angelo ve St Peter Basilica’sina yürüme mesafesindedir. Genellikle şirin kafeler, mağazalar, butiklerle çevrili canlı bir ortamda bulunmaktadır.


Okul 13 derslikli, ferah, dekorasyonu yapılmış, çekici, şık  ve tipik aristokrat yapıya sahip, havadar, yiyecek / içecek makineleri bulunan, ücretsiz internet bağlantısının yanı sıra bir video odası, bir bilgisayar odası ile ortak kullanım alanına sahiptir. Bina tarihi bir yapıya sahip olmasına rağmen asansör, bir konferans salonu ve merkezi ısıtma sistemi ile donatılmıştır ve Roma'daki en büyük okullardan biridir.

Roma Scuola Leonardo İtalyanca Dil Okulu ofisi günde 10 saat açıktır (8am-7pm, Pazartesi-Cuma ).

Roma'daki Scuola Leonardo da Vinci İtalyanca Dil Okulunun tüm dersleri büyük pencereli ve mükemmel aydınlatma sistemi olan odalarında düzenlenmektedir. Sınıf başına maksimum 12 öğrenci düşmektedir. Öğretmenler video, projektör, CD çalar gibi farklı medya yöntemleri ile dersleri daha dinamik, etkin ve ilginç hale getirmek için çalışırlar.


Her yıl birçok değisik ülkeden gelen öğrencileri konuk eden okulda 90 farklı ülkeden olmak üzere, %45 Avrupa, %35 Amerika, %10 Asya ve %10 diğer ülkelerden öğrenciler oluşturmaktadır.  
  

Bölge Bilgisi

Ölümsüz şehir Roma, engebeli bir bölgede bulunan 7 tepe üzerine kurulmuştur. Bal-renkli çeşmelerin şehri, Augustus tarafından yaratılan mermerler şehri, efsanalere göre M.Ö. 753 yılında Romulus (Romolo) tarafından kurulmuş.
Tiber (tevere) Irmağı üzerinde ve Tiren Denizine yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunan Roma, hiç şüphesiz, dünyanın hakkında en fazla yazılar yazılan, resimlerle güzellikleri sergilenen ve en fazla övülen şehirlerinden bir tanesidir. Onun hakkında daha fazla şeyler söylemek veya cazibesini özetlemeye çalışmak çok kolay bir iş değildir.
Roma, 1870 yılından beri İtalyan Cumhuriyeti'nin başkenti ve Papalığın ikamet yeridir. Kendisine önemli mimari özellikler saglayan sayısız anıtları, gözalıcı seması ve mükemmel konumu açısından karşılaştırılamayacak güzellikteki Roma, büyük modern bir metropolitan şehir izlenimi vermektedir. Batı uygarlığının beşiği ve Katolik dininin kalbi olan Roma, bugün İtalya'nın siyasi, idari ve kültürel hayatının merkezidir. Tipik özelliklerini gösteren en önemli noktaları; Piazza del Campidoglio, Via dei Fori Imperiali, San Pietro Meydanı, Pincio, Villa Borghese, Gianicolo Tepesi ve antik Appia karayoludur.

Önemli Özellikler

Sosyal Aktiviteler

Yabancı bir dili öğrenmek sadece okulda ve derslikle olmadığını aynı zamanda sosyal aktivitelere  ve etkinliklere katılarak öğrendiğiniz yeni dili (italyanca, fransizca vb) pratikte kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Ay boyunca, okul öğrencileri için çeşitli etkinlikler planlamaktadır. Sosyal aktiviteler derslerden sonra organize edilmektedir. Okul her ay düzenlenecek etkinlikler hakkında öğrencilerine bilgiler verirler. Bu sayede öğrenciler sergiler, konserler, filmler ve diğer etkinlikler hakkında bilgi sahibi olurlar.

Örnek Aktiviteler

Günü birlik Napoli, Pompei ve Sperlonga geziler

Yarım günlük Tivoli, Ostia Antica, Castelli Romani, vb yerlere geziler

Bir rehber eşliginde şehir ve çevresindeki anıtlar, Botanik bahçe ve Tiber üzerinde tekne gezileri
Her 2 haftada bir pizzacıda okuldaki öğrenciler ile akşam yemeği;
Her hafta ücretsiz Roma sanat tarihi turları
Her 2 haftada bir ücretsiz sinema Italiano
Her 2 hafta bir ücretsiz diksiyon dersleri

Aylık, tüm öğrencilere aktif ve pasif spor aktivite programlarını anlatan yazılı kılavuz verilir.